Gamla Citroën C4 får gummistövlar i Kina

Här i Europa har vi fått en ny generation av Citroëns golfklassmodell C4. I Kina säljs däremot fortfarande förra generationen C4, som nu kommer i en förhöjd skogsmullevariant.

Kategorin vanliga bilar med höjd markfrigång och påklistrad plast började bli populärt i början av 2000-talet. Bland de modeller som kom till oss i Sverige minns vi särskilt (eller gör vi det?) modeller som Alfa Romeo 156 Crosswagon, Hyundai Getz Cross, Rover Streetwise eller Citroën C3 XT-R. Just Citroën har fortsatt med greppet på flera andra håll runt om i världen, bland annat gör man en förhöjd version av dagens C3 Picasso (Aircross) i Brasilien.

 Nu är det dags för förra generationen (!) av Citroëns golfklassare C4 att få samma behandling, och marknaden i fråga är den kinesiska. Förra C4 tillverkas där ännu, och har fått en ansiktslyft för att knyta an till nyare Citroënmodeller. Namnet är C-Cuatre, och bilarna tillverkas av PSA-koncernens kinesiska partner Dongfeng. Den förhöjda plast- och klisterversionen får tilläggsnamnet Cross och har en 1,6-litersmotor på 106 hästar, tillsammans med antingen 5-växlad manuell eller 4-växlad automat på växellådssidan.

 Priset i Kina är 111 000 Yuan, vilket faktiskt ganska väl motsvarar vad bilen skulle kosta i svenska kronor, om den nu skulle säljas här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!