Gamla och nya bilar i tv-serien ”Bilar som förändrade världen”

Kan du inte få nog av bilar, gamla som nya, går det just nu en kanonbra tv-serie på TV4 Fakta som heter ”Bilar som förändrade världen”. Andra avsnittet går i kväll klockan 19.00.

Tio avsnitt om gamla och nya bilar med Teknikens Värld-bekantingen Christer Gerlach som ciceron. Andra avsnittet sänds nu i kväll, söndag, klockan 19.00 på TV4 Fakta. Väl värt att se.

 Så här skriver Christer Gerlach själv om tv-serien:

 Nu rullar en svensk dokumentärserie om gamla och nya bilar i TV.

I programmen berättas märkliga detaljer om kända bilmärken och kvinnorna och männen bakom dem.

Bara några exempel: Den första bilresan gjordes av en kvinna, Volkswagen räddades av en engelsk major, Emil Skoda byggde aldrig en enda bil, den första Cadillacen var egentligen en Ford…– Vi har grävt fram märkliga fakta om bilar och bilmänniskor. Det är en programserie om modiga och påhittiga personer och deras märkliga bilar som förändrat världen, säger Christer Gerlach som också brukar skriva i Teknikens Värld.Dokumentärserien Bilar Som Förändrade Världen vänder sig till alla som kör, åker, äger och kanske till och med älskar bilar.

Redaktionen har hittat gamla dokumentärfilmer, träffat svenska kvinnor och män som haft betydelse för bilens historia eller som äger gamla godingar.Serien visas i TV4 Fakta varje söndag klockan 19 till och med den 7 juli. Du som inte har kanalen kan också se den på TV4 Play.se. Gå därefter in på fliken TV4 Fakta och klicka dig vidare till programserien. Kanalen lovar också flera repriser under året.Det första programmet har redan gått i TV. Nio avsnitt återstår om Mini, Cadillac, Citroën, Ford, Jeep, Volkswagen, Chevrolet, Skoda och Toyota.

Det här är en programserie som skildrar bilens historia på ett nytt och roligare sätt - en berättelse bortom hästkrafter och triangellänkar.Programledare Christer Gerlach, som också skrivit manus, är en erfaren motorjournalist som skrivit artiklar, gjort massor av TV-inslag om bilar och skrivit flera böcker. Han har också hamnat två gånger i Guinness Rekordbok. Han var bland annat den förste som körde bil ensam jorden runt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!