Foto: Chevrolet / Wieck / License Agreement - Please rea

Går Chevrolet Volt-försäljningen trögare än väntat?

Att målsättningen var att sälja 10 000 exemplar av Chevrolet Volt under 2011 är inte något man har stuckit under stolen med. Nu har nio månader av året gått, och endast 3 895 bilar har hittat nya ägare.

Efter introduktionen av Chevrolet Volt satte GM själva ett försäljningsmål om att 10 000 Volt skulle hitta hem till kunder under innevarande år, 2011. Men frågan är om försäljningen av plug-in-hybriden verkligen har nått upp till förväntningarna. 

Hittills, när nio månader av året har gått, har man nämligen bara lyckats sälja 3 895 bilar. Under september månad visar officiell statistik att man endast lyckades få iväg 723 stycken till nya ägare. Visserligen har man tidigare i år haft en planerad avstängning av sammansättningsfabriken i Hamtramck, Michigan, men experter hävdar att produktionen bör ha hunnit återhämta sig till september månad. 

Dessutom visar det sig, i en undersökning gjord av webbsidan Jalopnik, att över 2 600 Chevrolet Volt finns hos Chevrolethandlare bara i USA. Siffrorna är också oroväckande i jämförelse med konkurrenten Nissan Leaf, som är renodlad elbil. Leaf har sålts i närapå dubbelt så många exemplar, 7 199 stycken. Ska Chevrolet, som ju dessutom hundraårsjubilerar i år, uppnå försäljningsmålen för Volt måste man nu sälja över 2 000 exemplar per månad året ut, det kan bli tufft.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!