100827-garmin nuvi

Garmin återkallar Nüvi-GPS:er – kan börja brinna

I år har vi skrivit mängder med artiklar rörande återkallelser – av bilar. Denna artikel handlar om ytterligare en återkallelse, men av GPS-navigatorer. Det är Garmin som återkallar en handfull modeller ur sin populära Nüvi-serie eftersom de kan börja brinna.

Över 1,25 miljoner GPS-navigatorer av märket Garmin återkallas. Återkallelsen berör modeller inom Nüvi-serien, närmare bestämt 200W, 250W och 260W samt modeller inom 700-serien. Om din GPS-navigator berörs av återkallelsen kan du, genom att knappa in din enhets serienummer, kontrollera på den här sidan.

Anledningen till återkallelsen av 1,25 miljoner enheter beror på att dessa kan börja brinna. Det är en viss typ av batteri som har tillverkats under en viss tidsperiod av en underleverantör med en specifik kretskortslayout som utgör en risk. Batteriet kan överhettas vilket kan leda till brand. Mindre än tio fall där batteriet har överhettats har inträffat. Dock utan någon större förstörelse eller skador som följd.

Missa absolut inte att läsa Teknikens Världs senaste test av GPS-navigatorer. Länk till testet hittar du nedan.

Test av GPS-navigatorer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!