080304-passat-tsi-ecofuel

Gasdriven turbo-Passat släpps i december

Många är det som hört av sig till oss och frågat när VW släpper sin gasdrivna turboladdade Passat TSI EcoFuel. Vi har inte kunnat ge några exakta svar, förrän nu. Beställningar kan göras från och med 1 december. Bilarna börjar levereras i februari. Prislappen blir dessutom relativt hög.

På Genèvasalongen i mars visade Volkswagen upp kommande Passat TSI EcoFuel. Med turboladdning, 150 hästkrafter och 220 newtonmeter i vrid samt att den kan köras på natur- eller biogas (och bensin så klart) så lär den nog kunna väcka en hel del spekulanters intresse, speciellt tjänstebilsförarnas.

För mer information om bilen och dess drivkälla, klicka här.

Teknikensvarld.se har i dag fått ta del av ännu icke offentliggjorda uppgifter från Volkswagen centralt. Det ska gå att teckna order på bilen från och med den 1 december och de första bilarna ska levereras med början i februari.

Prislappen är ganska högt satt. Från 278 500 kronor kommer VW Passat TSI EcoFuel Sportline att kosta. Det kan jämföras med Passat 2,0 FSI 4Motion (får ses som motsvarande bensinare sett till prestandan) som kostar från 248 900 kronor, men då måste man i och för sig lägga till Sportline-paketet för 17 900 kronor och då är man plötsligt nästan uppe i 267 000 kronor.

Men vill man ligga på topp och köra miljövänligt så kostar det, vilket egentligen är helt uppåt väggarna!

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!