100730-volvo-geely-ok

Geely bekräftar: Volvo snart vårt

Under gårdagen sades det att Fords försäljning av Volvo kommer att vara färdig nästa vecka. Nu bekräftar Geely att allt är klart för köpet av Volvo.

Målet med Volvo-affären har varit att allt ska vara färdigt senast i september. Under gårdagen avslöjade två källor att allt skulle kunna bli färdigt mycket tidigare än så, redan nästa vecka. Nu bekräftar Geely att man ligger långt före tidsschemat.

– Vi   har fått alla de godkännande som krävs från regeringen, säger Ning Shuyong, talesman för Zhejiang Geely, till Reuters.

Enligt Ning Shuyong har både Kinas handelsministerium och nästa instans, NDRC (National development and reform commission), godkänt Geelys Volvo-köp. EU-kommissionen sade ja till köpet redan i början av juli, affären anses inte på något sätt hämma konkurrensen i Europa. Geelys största marknad är i Kina och säljer knappt några bilar alls i Europa. Nyheten om Geelys framgångar med Volvo-köpet fick Geely-aktien att stiga på börsen i Hong Kong.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!