091231-geely volvo ford

Geely får stöd från Kinas regering i Volvo-köp

Kinas största privata biltillverkare, Geely, får stöd från den kinesiska regeringen i sitt köp av Volvo Personvagnar. Utan regeringsstöd skulle köpet, där i stort sett bara ett undertecknande saknas, vara ogenomförbart.

Under nyårsaftonen hölls en kort presskonferens med Geely Autos chef Gui Shengyue där han berättade att Kinas regering stöder deras köp av Volvo Personvagnar.

– Utan stöd från regeringen skulle affären inte kunna genomföras, sa han enligt Reuters.

Geely ser alltså nu allt mer ut som Volvos framtida ägare. Inte minst tack vare dagens besked, men också då deras låneansökan om cirka en miljard dollar har beviljats av tre olika kinesiska storbanker samt att Gui Shengyue tror att moderbolaget Zhejiang Geely Holding Group Co. Ltd. stöder köpet rent ekonomiskt.

– Det slutliga målet är att föra in Volvo i det börsnoterade företaget, avslutade Geely Autos chef presskonferensen utan att kunna precisera när det är genomförbart.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!