100310-geely-finansiering Foto: Henrik Ottosson

Geely har finansieringen klar för köp av Volvo

Fords försäljning av Volvo PV kan nu ha tagit ett stort steg mot att slutföras. Kinesiska Zhejiang Geely Holding har finansieringen klar och köpesumman finns på deras konto, uppger en källa för Dagens Industri.

Kinesiska Zhejiang Geely Holding och dess ägare Li Shifu tycks ha tagit ett steg närmare mot att äga ett svenskt personbilsmärke. Enligt en källa till Dagens Industri har Geely all finansiering klar. De sista bitarna ska ha fallit på plats under de senaste dagarna och pengarna finns nu på Geelys bankkonto. Dokumenten ska ha visats för Ford och godkänts. Geely uppges också ha gett Ford löften om att den långsiktiga affärsplanen för Volvo kan finansieras.

Affären är dock inte helt klar. Det som återstår är en genomgång av all dokumentation och att säkerställa den i förhållande till amerikansk, svensk och kinesisk juridik. Dessutom återstår vissa myndighetstillstånd, detta kan dock skyndas på enligt DI:s källa.

Det har varit tyst om Volvo-försäljningen på senare tid och det har börjat spekuleras om att affären kan komma att falla. Ford befinner sig inte längre i samma trängda ekonomiska läge som då beslutet om att sälja Volvo fattades och Volvos lönsamhet har förbättrats under de senaste månaderna. Dessutom har det påståtts att Geely har svårt att få köpet godkänt av kinesiska myndigheter.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!