100527-geely-ig-tata-nano

Geely IG ska utmana Tata Nano

Titeln ”världens billigaste bil” kan vara på väg att glida Tata Nano ur händerna. Geely planerar nämligen att bygga en liten budgetbil som inte bara ska ha högre kvalitet än Nano, den ska vara billigare också.

 Det är svårt att tro att det skulle kunna gå att sälja en bil för mindre än 2 700 dollar. Indiska Tata Nano har än så länge varit ohotad i sitt segment men det är det snart slut på. Svensk-bekantingarna Geely planerar nämligen att bygga en extremt liten och framförallt extremt billig bil.

Konceptbilen Geely IG visades på bilsalongen i Peking tidigare i våras och Geely gjorde ingen hemlighet av att det fanns seriösa produktionsplaner kring bilen. Men först nu avslöjar de sin ambition att göra IG till världens billigaste bil och därmed putta ned Tata Nano från billighetstronen, rapporterar kinesisk media. IG ska finnas ute på marknaden 2012, inledningsvis endast i Kina men därefter uppges Indien finnas med i planerna. Ännu längre fram i tiden kan det bli aktuellt med lansering i resten av världen. Grundpriset ska hamna på 2 250 dollar, nog för att distansera Nano.

Konceptbilen IG var en riktig showbil med exklusiva material och måsvingedörrar, räkna inte med att produktionsbilen kommer att ha kvar de finesserna. Men Geely säger sig intressant nog vara fast beslutna att bygga en bil med högre kvalitet än Nano som är en synnerligen enkel historia med plastkaross. IG väntas få en metallkaross och under huven talas det om en trecylindrig 1,0-litersmotor med 67 hästkrafter.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!