091207-geely-saab

Geely kan vara intresserade av Saab

Volvo räcker inte till. Kinesiska Geely, som förhandlar med Ford om att ta över Volvo, säger sig nu vara beredda att köpa fler europeiska företag. GM-ägda Saab är ett alternativ.

Geely Automobiles moderföretag Zhejiang Geely Holdings verkar vara ute på en ambitiös shoppingrunda. För tillfället är de inne i djupa förhandlingar med Ford om att köpa Volvo Personvagnar. Men köpet som väntas kosta cirka 1,8 miljarder dollar är inte nog för Geely. Geely-chefen Lawrence Ang avslöjade på måndagen att bolaget är intresserat av fler förvärv i Europa.

– De skadade bilmarknaderna i USA och Europa fortsätter att förse oss med köpmöjligheter, sa Ang.

Ang förklarade också att Geelys utsikter för den kinesiska bilmarknaden är optimistiska. De räknar med att kunna sälja 400 000 bilar i Kina nästa år, vilket är 100 000 än tidigare prognoser. Geely har tidigare varit i kontakt med General Motors och var i våras på besök i Trollhättan men förhandlingarna strandade och intresset vändes mot Volvo i stället. På frågan om Geely kan tänka sig att ta upp förhandlingarna om Saab igen svarade Ang kryptiskt:

– Vem vet?

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!