100322-geely-redo-volvo

Geely redo att skriva på

Det råder delade meningar om Volvo-affären. Kinesisk media säger att Geely inte har finansieringen klar. Geely säger att de är redo att skriva under ett avtal och menar att det är Ford som bromsar.

Det börjar bli bråttom nu. Enligt planen ska Ford och Geely ha skrivit under ett avtal om köpet av Volvo innan mars månads utgång men än så länge har vi inte hört talas om något genombrott och tiden börjar bli knapp. Enligt kinesisk media är det Geelys finansiering av köpet som sätter stopp. Men nu slår Geely-chefen Li Shifu tillbaka.

Li Shifu säger till Wall Street Journal att Geely är helt klara med sitt och redo att slutföra affären. Han säger att situationen hela tiden förändras och att förhandlingsprocessen är mycket tuff. Han passar också på att ge en gliring till Ford när han säger att det inte är Geelys fel om affären inte går att genomföra, Geely har gjort allt de ska. Han vill dock inte säga vilka problem som återstår att lösa.

Li Shifu tror fortfarande att det är fullt möjligt att ett köpavtal kan vara färdigt och underskrivet i slutet av mars. Om så blir fallet är planen att överlåtelsen av Volvo ska vara helt genomförd innan andra kvartalets utgång.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!