100914-geely-volvo-kina

Geely vill bygga tre Volvo-fabriker i Kina

Geely har redan fått klartecken för att bygga en Volvo-fabrik i Kina, nu avslöjar Volvos nya ägare att det finns planer på ytterligare två fabriker som ska höja kapaciteten till 300 000 bilar.

Geely har stora planer för sin nyköpta svensk. Tidigare i somras gav kinesiska myndigheter klartecken för Geelys planer att bygga en stor Volvo-fabrik i Jiading, en industrizon strax utanför Shnaghai. Utöver fabriken finns det även planer på ett forsknings- och utvecklingscenter och ett Volvo-museum. Nu avslöjar en talesman för Geely att det kan komma att byggas ytterligare två fabriker i Kina.

Geelys talesman Ning Shuyong säger till Reuters att tänkbara platser för de nya fabrikerna är Chengdu och Daqing i centrala Kina. Om byggplanerna sätts i verket skulle Volvos kapacitet i Kina höjas till cirka 300 000 bilar per år. Innan spaden kan sättas i marken måste den kinesiska regeringen och Volvos styrelse ge klartecken. 

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!