Genesis G90 – första bilderna på Hyundais nya lyxtyskutmanare

Hyundai satsar vidare på lyxtemat och visar nu upp första bilderna på Equus efterträdare Genesis G90.

Audi A8, BMW 7-serie, Jaguar XJ, Lexus LS och Mercedes S-klass kommer alldeles snart att få möta nytt, koreanskt motstånd i lyxbilsklassen. Det är Hyundai som satsar vidare på sitt lyxvarumärke Genesis och här har vi de första bilderna på modellen G90 som har premiär i hemlandet i december.

Genesis G90 är en pjäs på över fem meter som ska ersätta Hyundais nuvarande flaggskepp i lyxbilsklassen – Equus. Nuvarande generation har funnits på marknaden i ungefär sex år.

Utseendet har inga större likheter med Equus, däremot med lillebror Hyundai Genesis. Men G90 har fått en hel del drag från lyxbilskonceptet Vision G som visades på årets Pebble Beach-utställning i Kalifornien i augusti. Ett av dragen är den ännu större grillen, ett annat frontspoilerns utförande.

Under huven sitter en Tau-V8 på 5,0 liter som redan används i både Hyundai Genesis och Equus. Vi kan misstänka att motorn har finslipats inför debuten i nya flaggskeppet. En nyhet är att motorn nu kommer att kunna kombineras med fyrhjulsdrift.

Hyundais planer framöver innehåller sex nya Genesis-modeller de kommande fem åren. På tur efter Genesis G90 står Genesis G80 som ska ersätta dagens Hyundai Genesis.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!