070213_peugeot207

Genève 2007: Peugeot 207 SW Outdoor

Peugeots bästsäljande modellfamilj, 207, fortsätter att växa. Här är kombiversionen 207 SW – i konceptbilsutförande med extra kosmetik och tilläggsnamnet Outdoor.

Vi har redan sett Peugeot 207 med två respektive fyra dörrar samt som cabriolet. Dags för kombiversionen som på Peugeot-språk kallas SW. 

Vi får inte se produktionsversionen i Genève, däremot visas konceptbilen 207 SW Outdoor. Det här är en bil som vänder sig, enligt pressmaterialet, till personer som gillar sportiga utomhusaktiviteter. Denna skara människor har många bilar att välja på nu. Säg den tillverkare som inte vill påtala att deras bilar är skapade för dig med aktiv livsstil… Snark!

Faktum är att även 206 SW finns i ett ”skogsutförande”, märkliga 206 Escapade (se längst ner på sidan) säljs bara i Brasilien. 

Spana i stället in 207 SW Outdoor och föreställ dig den utan svart plastkit och stora hjul så ser du den kommande kombin. Bilen är 416 centimeter lång, alltså 13 centimeter längre än vanliga 207. Den brant sluttande aktern ser ut att kunna skapa bra lastvolym, några uppgifter om lådliter finns ännu inte tillgängliga. När baksätet fälls skapas ett helt plant lastgolv. Fönstret på bagagedörren går att öppna separat.

Peugeot 207 SW har stort glastak vilket ger en ljus kupé. Konceptbilens extraljusa och smutskänsliga inredning lär dock inte gå vidare till produktion. 

De märkliga baklamporna och de vågat dragna sidorutorna får vi däremot vänja oss vid. Laståsneversionen av 207 hittar du hos handlarna i höst.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!