070213_passat_bm

Genève 2007: VW Passat BlueMotion

Volkswagen Polo BlueMotion var först ut. Nu arbetar tyskarna vidare på det bränslesnåla temat. Nästa bil att bli sparsam är Passat.

I Genève är det dags för Passat BlueMotion. Volkswagen uppger att bilen ska ha en snittförbrukning på 0,51 l/mil (0,52 för kombimodellen). Det ger CO2-utsläpp på 136 respektive 137 g/km och följaktligen en behagligt låg skatt. 

Motorn är gamla bekanta 1,9 TDI med 105 hästkrafter – fast med diverse icke närmare specificerade uppdateringar. Huruvida växellådan få ny utväxling finns ännu inga fakta om, tydligt är däremot att Passat BlueMotion inte har någon omarbetat front för förbättrad aerodynamik. Toppfarten uppges 193 km/h (Variant 190 km/h) men hur fort sprinten 0-100 går vet vi inte heller. 

Mer information lär finnas tillgänglig snart. Passat BlueMotion börjar troligen säljas redan i sommar.

Volkswagens BlueMotion-tema kännetecknas av optimerade dieselmotorer. I fallet med Polo BlueMotion utlovades en snittförbrukning på 0,39 liter/mil. Detta skulle åstadkommas genom att motorn från Polo TDI 80 gavs ny utväxling och förfinad aerodynamik. 

Men i Teknikens Världs test i nummer 3/2007 visade den sig vara törstigare. I vår unika Sverigecykel fick Polo BlueMotion en snittförbrukning på 0,60 l/mil.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!