100112-saab genii capital

Genii Capital jobbar på vassare bud på Saab

En av de nytillkomna budgivarna på Saab, Luxemburg-baserade Genii Capital i samarbete med Formel 1-bossen Bernie Ecclestone, jobbar just nu på att förbättra sitt bud för att få GM på andra tankar.

I torsdags förra veckan bekräftade Genii Capital att de i samarbete med Formel 1-bossen Bernie Ecclestone lagt ett bud på Saab i allra sista stund. Men budet ska inte ha varit tillräckligt om man lyssnar till GM-cheferna Ed Whitacres och Bob Lutz uttalanden i går. Då sa de båda jänkarna att inget bud hittills är tillfredsställande och att de väntar sig minst 450 miljoner dollar (knappt 3,2 miljarder kronor) för att ens överväga att sälja Saab.

Nu berättar Genii Capitals talesman, Lars Carlström, för Reuters att de jobbar på diverse förbättringar i sitt bud.

– Genii hoppas kunna förbättra sitt bud för att det ska bli mer attraktivt för GM. Man måste sockra det för att vara en del av budgivningen, det är budskapet vi fått från GM, säger han till nyhetsbyrån Reuters.

Carlström berättar att Genii Capital har för avsikt att ta kontakt med GM: s rådgivare Deutsche Bank under tisdagen och att ett uttalande kommer senare under dagen.

TT har varit i kontakt med den svenska grupp som också är med och bjuder på Saab och som leds av den förre socialdemokraten Jan Nygren och förre chefen för lastbilstillverkaren MAN, Håkan Samuelsson. Enligt Nygren har situationen inte förändrats speciellt dramatiskt utan att GM gett besked om att utvärderingarna av buden fortsätter och att man tar seriöst på affären. Han berättar också att de 450 miljoner dollar som GM uttalade i går är en prislapp som intressenterna inte hört tidigare och inte finns med i budgivningsunderlaget. Jan Nygren vill inte kommentera om den svenska konstellation han företrädar är på gång att förbättra sitt bud likt Genii Capital.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!