100107-genii-saab-gm

Genii Capital ny möjlig budgivare på Saab

I dag har det kommit fram uppgifter om ytterligare en ny budgivare på Saab. Det är investmentbolaget Genii Capital som sägs presentera ett bud under dagen. Genii Capital köpte en stor del av Renault F1 så sent som i förra månaden.

Enligt olika källor, bland annat SaabsUnited.coms pålitliga Saab-källa Djup Strupe, så har nu Luxemburg-baserade investmentbolaget Genii Capital gett sig in i budgivningen på Saab.

Det sägs att Genii Capital är intresserade av att ta över Saab och att de ämnar lägga ett bud under dagen. Bolaget ska ha mycket starka finanser och tillsammans med en partner ska den ekonomiska biten inte vara några problem om det nu stämmer att de vill köpa Saab.

– Det finns inget officiellt besked att ge om detta. Kanske kommer det mer information under dagen, kanske inte, säger Genii Capitals talesman Julien Nerguisian till E24.

Genii Capital har redan visat sina ekonomiska muskler då de nyligen köpte upp en stor del av aktieinnehavet i Renaults Formel 1-team.

Genii Capital har alltså sitt säte i Luxemburg, samma land som ett numera välbekant institut också har sitt säte, nämligen Europeiska investeringsbanken (EIB).

Genii Capital är verksamma i Europa, Asien och Nordamerika inom en rad olika områden, bland annat bilindustrin där de är involverade i företagen MOV'IT och MCE-5. Förstnämnda utvecklar och tillverkar prestandabromssystem och sistnämnda utvecklar en motorkonstruktion med variabel kompression (VCR).

Om dagens uppgifter stämmer bör GM få in minst tre olika nya bud på Saab under dagen och morgondagen. Spyker Cars och Genii Capital i dag samt Merbanco i morgon.

Dessutom, som vi skrev kort om i går, ska det finnas två svenska grupper som är intresserade av Saab men där finansieringen inte är avklarad. Tidigare nämnda Miami-baserade AWMS Acquisitions har också planer på att lägga ett bud, men även där sägs det är att finansieringen är långt ifrån klar.

Enligt Spyker Cars talesman Mike Stainton har GM satt klockan 23.00 i dag torsdag, 7 januari, svensk tid som sista chans att lägga nya bud.

Även om tidsfristen för nya bud är satt till i kväll kan vi inte förvänta oss ett uttalande av GM redan i kväll eller i morgon. Saabs informationschef Eric Geers säger att det är troligast att ett besked lämnas först nästa vecka då det tar tid att analysera buden. 

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!