071126-hennessey-venom-gt

Giftiga Hennessey Venom GT

Bugatti Veyron och Koenigsegg CCXR får se upp… för Hennessey Venom GT. Det Texas-baserade företaget Hennessey Performance Engineering har nyligen presenterat sitt lättaste och snabbaste projekt hittills.

Denna mittmotormonterade supersportbil är än så länge bara i konceptstadiet, Hennessey Performance Engineerings första koncept någonsin. Hennessey Venom GT, som den döpts till, har ritats av britten Steve Everitt och huserar företagets redan erkända V10-motor kallad Venom 1000 Twin Turbo som tidigare pressats ner i Dodge Viper. Bilen väger mindre än 1 225 kilo vilket ger ett vikt/effekt-förhållande på mindre än 1,22 kg/hk eftersom motorn levererar över 1 000 hästkrafter. Kraften levereras via en sexväxlad låda. Mot tillägg ska man kunna få en sekventiell låda.

0-100 km/h sägs gå på under 2,5 sekunder medan 0-300 km/h går på ruggiga 14 sekunder.

Företagets grundare, John Hennessey, påpekar att bilen inte är byggd för att vara en Veyron-slaktare. Han säger dock att Venom GT ska vara en bil som engagerar föraren mer med sina över 1 000 hästar och ett chassi som väger nästan 700 kilo mindre än Veyron. Snacka om giftig!

Vad Mr Hennessey än säger så får nog både Bugatti Veyron och Koenigsegg CCXR trots allt se upp.

Ägare till nuvarande Venom 1000 Twin Turbo har redan visat intresse för den lättare Venom GT. Därför funderar Hennessey på att bygga två konceptbilar som ska visas upp inför publik 2009. Är intresset tillräckligt stort då kan en väldigt begränsad produktion av bilen sätta igång i företagets fabrik utanför Houston, Texas.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer