Giugiaro Clipper

Giugiaro Clipper – en stilig Golf Plus

Är det en MPV, en elbil eller ett segelfartyg? Volkswagen-ägda designfirman Giugiaros konceptbil Clipper är en blandning av det mesta.

Den anrika designfirman Italdesign Giugario ägs sedan ett par år av stora Volkswagen-koncernen och det förklarar varför Giugiaros huvudnummer i Genève är en bil som ser ut ungefär som en Golf.

 Konceptbilen Clipper är inte ett segelfartyg som namnet antyder och inte heller en Golf Plus som utsidan ger sken av, den är i stället en rymlig och flexibel elbil. Under den avskalade karossen finns Volkswagens MQB-plattform men i stället för en vanlig TSI-motor har Giugiaro stoppat in två elmotorer, en för varje hjulaxel. Varje motor levererar 150 hästkrafter och total effekt blir följaktligen 300 hästkrafter. Den 1 800 kilo tunga MPV:n, som lika gärna skulle kunna vara en förhandsstudie av nästa Golf Plus, når en toppfart av 204 km/h och ska kunna ta sig hela 54 mil på en laddning.

 Insidan är förhållandevis konventionell med sina sex sittplatser och avskalade instrumentpanel. Integrerade hållare för iPad i framstolarnas nackstöd sticker ut som en smart detalj. Dörrlösningen är däremot allt annat än konventionell. Framdörrarna öppnas snett uppåt och framåt och tar med sig en bit av taket medan bakdörrarna öppnas rakt uppåt på måsvingevis.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr