080805-poppis-glassar

Glassarnas fem-i-topp längs vägen

Statoil för full statistik över de glassar som säljs på deras stationer längs vägarna i Sverige. Nu när det är sommar säljs det så klart extra många strutar och pinnar och populärast är inte Magnum Mandel som många nog skulle tippa.

Bara i juli månad såldes det 90 000 fler glassar på Statoil än under samma månad förra året. Tacka de fina soliga veckorna för det. Nu har regnstormarna tagit över i Sverige och man får förmoda att det äts färre glassar.

    – Varannan svensk har i år köpt en glass på Statoil. Under maj till juli har vi sålt drygt 200 000 fler glassar än motsvarande period förra året. Det är en ökning med 5,8 procent, säger Cecilia Degernäs, kategori- och konceptchef på Statoil.   

Populäraste glassen är Daimstrut, därefter följer, i nämnd ordning, Magnum Mandel, Tip Top, Piggelin samt comebackande Lakritspuck.

Vilken är din favorit i glassboxen?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!