08114-gm-fabriker-europa

GM: Alla fabriker i Europa ska vara kvar!

GM ska inte stänga någon av sina fabriker i Europa. Om inte en asteroid träffar jorden ska alla fabriker vara kvar, säger GM:s Europachef Carl-Peter Forster i ett försök att lugna marknaden och de anställda.

GM:s Europachef Carl-Peter Forster kunder inte ha varit tydligare när han talade med Automotive News Europe.

“If the world stops tomorrow, no cars are sold and an asteroid hits the Earth and it is dark for the next ten years, that is the environment where we would have to consider plant shutdowns.”

Med exakt de orden försökte Forster förklara GM:s inställning till nedläggning av fabriker. På svenska kan man säga att Forster pratade om jordens undergång som ett scenario då GM kan börja överväga att stänga fabriker, men innan dess ses det inte som någon lösning. Däremot har GM ställt krav på sin europeiska verksamhet att skära kostnaderna med ungefär sex miljarder kronor per år, enligt tysk media. Alla de europeiska fabrikerna, bortsett från Rüsselsheim, stod stilla under perioden 20-31 oktober. Forster säger till Automotive News Europe att det tillfälliga produktionsstoppet inte var tillräckligt och att man nu måste hitta alternativa lösningar. GM har bland annat vädjat till sina europeiska anställda att avstå från löneökningar, vilket Opels anställda har satt sig emot.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!