Cadillac XTS

GM återkallar ytterligare 1,5 miljoner bilar

För bara ett par veckor sedan initierade General Motors en återkallelse av 1,6 miljoner bilar. Nu flaggar den amerikanska för att ytterligare 1,5 miljoner bilar ska återkallas.

I går gick GM ut med information att de återkallar totalt 1,54 miljoner bilar på grund av tre olika problem. Bilarna som berörs återfinns främst i Nordamerika.

 Felen som ska åtgärdas är instrumentpanelmaterial som måste bytas ut på Chevrolet Express och GMC Savana, korrosion på bromssystem på Cadillac XTS (bilden ovan) samt ledningsproblem på sidokrockkuddarna på modellerna Buick Enclave, GMC Acadia, Chevrolet Traverse och Saturn Outlook.

Denna massåterkallelse är ytterligare en i raden för GM. För ett par veckor sedan gick de ut med information att de återkallar 1,6 miljoner bilar på grund av problem med tändningslåset som kan ha resulterat i 303 personers död.

Snacka om tuff start för GM:s nya vd Mary Barra.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!