Krockad bil Foto: Wax115

GM kan vara ansvariga för 303 dödsfall

I februari skickade General Motors ut återkallelser för drygt 1,6 miljoner bilar på grund av ett fel som varit känt i över tio år och som sägs vara orsak till 303 dödsfall.

Sedan 2001 har GM känt till ett problem med tändningslåset på ett antal av företagets modeller av olika märken. Tändningslåset är så pass vekt att om det skakar/stöts till eller om bilnyckeln hänger i en tung knippa så kan tändningslåset ofrivilligt vridas om och stänga av bilen under körning. När så inträffar stängs även krockkudden av. Därför återkallar GM nu drygt 1,6 miljoner bilar i Nordamerika samtidigt som de meddelar att felet har orsakat 31 olyckor och 13 dödsfall.

Men amerikanska organisationen Center for Auto Safety hävdar att GM mörkar dödstalet. Enligt dem är felet hos GM:s bilar bakomliggande orsak till 303 personer död.

 GM avfärdar Center for Auto Safetys uppgifter som rena spekulationer.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!