060705_gm_nissan

GM + Nissan/Renault = Sant?

I veckan har det talats om att GM:s storägare Kirk Kerkorian ska ha föreslagit en allians mellan jätten GM och Nissan/Renault. Enligt flera källor ska parterna mötas på fredag.

Kirk Kerkorian - som tidigare bland annat velat sälja Saab - har enligt uppgift rört om ordentligt i bilvärlden. Kerkorian ska ha föreslagit att GM ska inleda en allians med Carlos Ghosns Nissan/Renault-koncern och GM:s VD Rick Wagoner var inte helt negativ till förslaget. 

Ett gäng olika uppgifter florerar dock om detta. Bland annat säger finanstidningen Bloomberg att parterna har enats om att inleda diskussioner och detta skulle i sådana fall börja på fredag med ett möte. Renault släppte själva ett pressmeddelande där de meddelar att styrelsen är positiva till förslaget. Samtidigt säger en presstalesman för GM att han inte hört talas om det tänkta mötet.

Det här är antagligen bara början på något stort.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!