100115-saab merbanco gm

GM ratar Merbanco – igen!

Saab-intressenten Merbanco med chefen och tillika Saab-entusiasten Christopher Johnston har än en gång fått nobben av GM. De är ute ur leker meddelar han. Samtidigt har Spyker Cars och Genii Capital kontakt med varandra och de har diskuterat ett gemensamt bud.

Amerikanska Merbanco är återigen ute i kylan efter att GM nobbat deras bud på Saab. Detta berättar Merbancos vd Christopher Johnston via en kommentar på SaabsUnited.com:

Till alla: Trots våra ansträngningar och att vi uppfyllt säljarens krav, blev vi precis underrättade att vi inte är utvalda till att köpa Saab. Vi är besvikna och ganska trötta och vill helt enkelt berätta för alla hur tacksamma vi har varit för stödet. Vi kommer nu att rikta våra ansträngningar mot andra möjligheter och kommer att stödja den som blir vald (till att köpa Saab, reds anm), om nu någon blir vald.


Efter nio långa månder och massvis med pengar var detta vårt sista försök på Saab. Stort tack till alla som delade drömmen med oss. Ibland är den bästa affären den du inte genomför.
 

Spyker Cars och Genii Capital har kontakt med varandra

Spyker Cars har lagt ett nytt sockrat bud på Saab, vilket även Genii Capital med Bernie Ecclestone har gjort. Och GM har haft ett styrelsemöte sedan de nya buden kom in. Ändå har de inte hört något från GM.

Skulle GM än en gång rata de båda intressenternas respektive bud kan det bli så att de slår ihop sina påsar för ett ännu kraftfullare bud. Spyker Cars och Genii Capital har kontakt med varandra, något som Spyker Cars vd Victor Muller bekräftar.

– Vi har diskuterat den saken. Men det är inget steg vi har valt att ta. Ännu, säger Victor Muller till TT och syftar på ett eventuellt gemensamt bud.

– Som läget är nu är vi två separata budgivare. Men man ska aldrig säga aldrig. Ett gemensamt bud skulle vara ännu starkare.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!