GM reviderar kvartalsrapport till vinst

Världens största biltillverkare, General Motors, gör en vinst för första gången sedan 2004. Anledningen är uppgörelse med Amerikanska myndigheter om finansieringen av de anställdas hälsovårdsavtal.

För en månad sedan rapporterade GM om en förväntad förlust på 323 miljoner dollar. Men redan då aviserade man att resultatet kunde komma att ändras. Enligt en pressrelease har GM den senaste tiden fört diskussioner med Amerikanska myndigheter om hur inbetalningarna till hälsovårdsavtalet ska utformas.

General Motors ska fram till 2011 betala in 3 miljarder dollar till en pensionsfond. Ursprungligen skulle man också ha gjort en engångsinbetalning på 1 miljard dollar. Men ändringen i avtalet gör nu att GM kan dela upp det beloppet under en sjuårsperiod.

Uppgörelsen som nu nåtts gör att GM kan redovisa en vinst första kvartalet med 445 miljoner dollar. Det var jämfört med samma kvartal förra året en förbättring, då företaget gick back med 1,3 miljarder dollar. Efter beskedet steg aktiekursen med 15 cent och slutade på 23,70 dollar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!