081223-gm-museum-säljes Foto: Tom Drew

GM säljer ut museiföremål

I vad som ser ut som en desperat jakt på pengar ska GM börja sälja delar av sin historiska bilsamling. GM letar nu igenom de 1 000-tals historiska bilar som står uppradade i GM Heritage Center. Allt som inte är unikt ska bort.

GM kommer att få pengar från den amerikanska staten. Men de måste ändå göra allt de kan för att spara och tjäna pengar. I vad som nästan ser ut som en panikartad åtgärd ska de börja sälja av stora delar av sin historiska bilsamling. I GM Heritage Center i Sterling Heights, Michigan, står drygt 1 000 historiskt värdefulla bilar uppradade. Det är främst dubbletter och sällan använda bilar som ska säljas.

Listan över bilarna som är till salu är ännu inte färdigställd, men det är främst de nyare bilarna som ligger risigt till. Bilar från 1980- och 1990-talet kommer att utgöra majoriteten av bilarna som ska säljas. Det verkar vara mer eller mindre klart att alla Hummer och GMC-bilar ska bort. En rad sällssynta special-Corvetter, en Oldsmobile Touring från 1904, Bill Clintons presidentlimousine och en bil som påven använde 1998 uppges också finnas med på listan.

Merparten av bilarna ska säljas på Barret-Jacksons auktion i Scottsdale, Arizona 13-19 januari. De bilar som inte säljs då skickas till Barret-Jackson-auktionen i Palm Beach, Florida i april. Den som ser en möjlighet att komma över en bit amerikansk bilhistoria gör nog rätt i att börja planera för en resa till staterna.

Ta en tripp till hrfbody.com för att se en preliminär lista.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!