060531_gm_6-speed

GM satsar på sexväxlad automatlåda

GM är less på sina gamla fyrväxlade lådor. Nu satsas miljarder på en fabrik som bygger sexväxlade automatlådor till totalt 40 GM-modeller.

General Motors satsar stenhårt på sina sexväxlade automatiska växellådor. Under tisdagen meddelade biljätten att de investerar över 1,3 miljarder kronor i fabriken i Ypsilanti. 

Det innebär att totalt har GM nu plöjt in en bra bit över fyra miljarder i den fabriken. Och nog lär den producera. Under 2006 och 2007 ska den lådan finnas tillgänglig i 40 GM-modeller världen över. 2010 ska de dessutom ha tio olika varianter av den sexväxlade lådan som ska produceras i tre miljoner exemplar varje år.

Den första varianten, Hydra-Matic 6L80 debuterade i år i GM:s stora suvar samt sportbilar. Den andra varianten, Hydra-Matic 6L50 kommer under 2007 att göra debut i Cadillac STS och SRX V8 crossover.

Troligt är alltså att Saab får ny växellåda inom en ganska snar framtid.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!