GM ska bygga något helt nytt

Utan att precisera vad avslöjar General Motors att de ska investera omkring två miljarder kronor i en av sina fabriker för att förbereda den för något helt nytt, något som fabriken aldrig tidigare sett.

En helt ny modell som aldrig tidigare skådats i fabrikens 32-åriga historia. Så beskriver GM:s produktionschef i Nordamerika, Cathy Clegg, bilen som innebär en satsning på två miljarder kronor i företagets fabrik i Orion, Michigan.

– Fabriken ställs inför utmaningen att bygga en helt ny produkt, något som den (fabriken, reds anm) aldrig tidigare skådat, säger hon.

Det är alltså oklart vad det rör sig om för modell, men en talesperson för GM har bekräftat att produktionen ligger tre till fyra år fram i tiden.

När produktionen väl är igång kommer det att vara parallellt med Chevrolets nya elbil Bolt, som eventuellt tvingas byta namn.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!