GM utvecklar elbil för att konkurrera med Tesla

General Motors tänker inte längre se på när Tesla skördar framgångar i USA. Nu avslöjar en högt uppsatt GM-chef att man utvecklar en elbil med lång räckvidd och lågt pris för att utmana Tesla.

GM tycks vara trötta på all uppmärksamhet som riktas mot Tesla. General Motors vice produktchef Doug Parks avslöjar för Wall Street Journal att man har ett långt gånget elbilsprojekt inom koncernen. Elbilen som utvecklas ska ha en räckvidd på omkring 320 kilometer och kosta cirka 30 000 dollar i USA, vilket är knappt hälften av priset för den billigaste versionen av Tesla Model S. Doug Parks tillägger dock att man avvaktar med lansering av elbilen i väntan på att kostnaderna för batterier minskar.

 Med tanke på pris och räckvidd ser GM:s kommande elbil ut att bli en konkurrent till Teslas framtida instegsmodell som ska bli mindre, svagare och billigare än Model S. Teslas vd Elon Musk har i ett tidigare, uppmärksammat uttalande, sagt att det inte behövs några mirakel för att kunna sälja en elbil med 320 kilometers räckvidd och ett pris på cirka 35 000 dollar inom de närmaste 3-4 åren.

 GM är som bekant inga nybörjare på området. Laddhybriderna Chevrolet Volt och Opel Ampera har funnits till försäljning sedan 2011 men långt innan dess lanserade man den banbrytande elbilen EV1 (bilden) som togs ur produktion 1999 efter bara tre år på marknaden, med många konspirationsteorier som följd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!