081204-gm-saab-snabbt

GM vill fatta snabbt beslut om Saab

Under gårdagen blev det känt att General Motors överväger att sälja Saab Automobile. GM är i stort behov av pengar snabbt och man säger sig nu vilja fatta ett beslut om Saabs framtid så fort det bara är möjligt.

Inom loppet av två dagar blev det känt att Sveriges två personbilstillverkare är till salu. Chocken är stor i Sverige, men förmodligen ändå inte lika stor som i USA där de tre största biltillverkarna är ytterst nära att falla omkull. Medan Ford verkar ta det ganska lugnt med beslutet om Volvos framtid brinner det i knutarna hos grannen GM. GM uppskattas vara i sämre skick än Ford och är i större behov av pengar snabbt. Därför vill man även fatta ett beslut om Saab så fort som möjligt.

Enligt GM:s vice ordförande Fritz Henderson ska ledningen börja se över alternativen, inklusive en eventuell försäljning, omgående. Henderson säger till Automotive News Europe att ett snabbt beslut är högst önskvärt, utan att ge någon antydan om hur lång tid det kan ta.”Vi ska arbeta för att finna en lösning, ju tidigare desto bättre.”

Fram tills nu har Opel överhuvudtaget inte nämnts av GM. Men Henderson säger nu till Automotive News Europe att man för samtal med sina europeiska representanter om kostnadsbesparingar. Han säger även att han är mycket nöjd med hur Opels senaste lanseringar har gått, och syftar främst på Insignia. Men han tillägger att förhållandena i Europa är miserabla för tillfället.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!