090211-gm-pengar-sverige

GM vill ha fem miljarder av Sverige

GM vill nu ha en lånegaranti från den svenska staten på motsvarande fem miljarder kronor. Pengarna ska hjälpa Saab att hålla igång sin verksamhet till dess att en försäljning kan äga rum.

Färska uppgifter från amerikanska nyhetsbyrån Bloomberg, som hänvisar till en anonym källa, berättar att GM vill att den svenska staten ska ge dem en lånegaranti på 600 miljoner dollar, vilket motsvarar fem miljarder kronor. Dessa pengar ska tillsammans med ytterligare 400 miljarder dollar, motsvarande 3,3 miljarder kronor, hålla liv i Saab till dess att en omstrukturering och försäljning av det svenska bilmärket kan äga rum. Pengarna sägs också säkra lanseringen av de modeller som Saab har på gång inom den närmaste tiden.

Det är fullt möjligt att GM sagt till den svenska regeringen att uteblivna pengar kan resultera i att verksamheten läggs ned, tror Saab Automobiles informationsdirektör Eric Geers när han talade med Bloomberg.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!