Foto: www.rochephoto.com

GM visar nya Tahoe, Suburban, Yukon Denail och Yukon XL

GM tycks ha väntat tålmodigt på att pressdagarna i Frankfurt skulle ta slut så att det blev tillfälle att lansera en ny suv-generation. Så här blir 2015 års Chevrolet Tahoe och Suburban, GMC Yukon Denali och Yukon XL.

I Sverige är de outsiders men nya Chevrolet Tahoe, Chevrolet Suburban, GMC Yukon Denali och GMC Yukon XL kommer med all sannolikhet att bli vanliga syner i den amerikanska trafiken.

 Kanske är det på sin plats med en snabb förklaring. Alla ovan nämnda bilar bygger på samma konstruktion. De innehåller samma teknik, ser nästan likadana ut och består av en kaross som skruvas fast på en ram. Chevrolet-bilarna är något enklare medan GMC-versionerna marknadsförs som mer premium. Suburban och Yukon XL har 35 centimeter längre axelavstånd och är totalt 50 centimeter längre än Tahoe och Yukon Denali. För att göra det hela ytterligare lite krångligare är suvkvartetten nära besläktad med pickuperna Chevrolet Silverado och GMC Sierra. Och sedan kommer toppversionen Cadillac Escalade…

 GMC-modellerna ska vara något finare än Tahoe och Suburban och har därför med krom och LED-ljus i fronten. Invändigt är bilarna snudd på identiska bortsett från instrumentpanelen som hos GMC är lite exklusivare. En välkommen nyhet är möjligheten att fälla såväl andra som tredje sätesraden helt platt för att blottlägga ett gigantiskt lastutrymme. Dessutom är benutrymmet i andra sätesraden fem centimeter bättre än tidigare. Nyckellöst system, startknapp, lane departure warning, lane change assist, rear cross traffic alert och adaptiv farthållare är några av de tekniska nyheterna.

 Chevrolet och GMC lanserar sina nya bilar med två nyutvecklade V8-motorer kallade EcoTec3. Instegsalternativet är en 5,3-liters V8 med 355 hästkrafter och 519 newtonmeter. Den större är på 6,2 liter och utvecklar 425 hästkrafter och 610 newtonmeter men finns bara till GMC Yukon Denali. Båda motorerna kopplas till en sexväxlad automatlåda. Fyrhjulsdrift finns som tillval.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!