GM:s förlust större än befarat

GM:s förlust från 2005 var större än de tidigare meddelat. Dryga 80 miljarder kronor har biljätten förlorat men aktien går ändå stadigt uppåt under mars.

General Motors meddelade under torsdagen att 2005 blev ett sämre år än de tidigare sagt. Enligt en ny rapport är förlusten uppe i drygt 81 miljarder kronor som är drygt 15 miljarder kronor värre än den tidigare rapporten. Det ändrade resultatet beror på att man tidigare inte tagit upp kostnader för fabriksnedläggning och dotterbolaget Delphis konkurs.

Trots detta så stiger aktien och i mars har den lyft nästan 16 procent tack vare många positiva nyheter på Genèvesalongen.

GM är fortfarande nummer ett i världen sett till inkomst men bara nummer åtta marknadsvärde där bl a Toyota gått förbi för längesen. Toyota närmar sig även förstaplatsen i inkomst med stormsteg. Kanske kan de peta ner GM redan i år?

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!