100813-gm-miljardvinst

GM:s miljardvinster fortsätter

Den tidigare så krisdrabbade biljätten General Motors har vänt på skutan. Förra året var ett krisår men i år har det gått bra och under andra kvartalet uppgick vinsten till tio miljarder kronor.

Från att ha varit ett företag i djup kris under fjolåret har General Motors vänt till att bli ett företag som går med vinst. Under årets första kvartal blev vinsten 6,7 miljarder dollar och när resultatet för årets andra kvartal nu har sammanräknats visar det sig att den positiva trenden har fortsatt. GM redovisade på torsdagen en nettovinst på 1,3 miljarder dollar, motsvarande 9,9 miljarder kronor, för årets andra kvartal.

Speciellt bra gick det för GM i Nordamerika där vinsten uppgick till 12,2 miljarder kronor. Mindre bra gick det i Europa där verksamheten numera endast består av Vauxhall och Opel. GM:s Europaavdelning backade med 1,5 miljarder kronor. GM:s miljardvinst är imponerande och blir än mer imponerande i jämförelse med hur det gick förra året. Under andra kvartalet 2009 noterades en nettoförlust på otroliga 98 miljarder kronor.

GM håller nu på att förbereda en börsnotering och på så sätt frigöra sig från det statliga ägandet.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr