110810-goggel-gps

Google släpper GPS-tjänst

Enligt uppgifter till pryl- och teknikbloggen Feber.se kommer sökmotorföretaget Google i dag att lansera en tjänst i Sverige som gör om din telefon till en GPS-navigator. Och tjänsten uppges vara helt gratis.

I aktuellt nummer av Teknikens Värld (17/2011) återfinns ett utförligt test av olika GPS-appar, det vill säga applikationer som gör din smartphone till en GPS-navigator. Priserna för dessa tjänster är i flera fall åtskilliga hundratals kronor. Enligt uppgifter till pryl- och teknikbloggen Feber.se har dock sökmotorjätten Google i dag lanserat en liknande tjänst, som ska vara helt gratis! Något officiellt pressmeddelande har inte Google skickat ut än, men en presskonferens ska hållas i dag, där ett officiellt uttalande väntas.

Tjänsten, som tyvärr bara kommer vara tillgänglig till telefoner utrustade med Googles eget operativsystem Android, använder Googles egna gratistjänster Google Maps (kartor) och Google Streetview (fotograferade gatubilder) tillsammans med telefonens inbyggda GPS-mottagare för att visa vägen. Dessutom kan tjänsten guida till olika intressanta platser, så som restauranger och bensinstationer utmed vägen. För att använda Google Navigation behöver telefonen vara ansluten till Internet.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!