081119-lägg-ned-saab

”Gör slut på Saabs lidande”

GM borde lägga ned Saab och satsa på Opel som fortfarande har en chans. Det anser den tyske bilexperten Ferdinand Dudenhöffer som dessutom hävdar att det är GM:s fel att Saab säljer så dåligt.

En av Tysklands ledande bilexperter, Ferdinand Dudenhöffer som är professor i bilekonomi vid universitetet Duisburg-Essen, tycker att det är dags för General Motors att lägga ned Saab helt och hållet. Det enda alternativet är att hitta en bra köpare som kan ta över Saab. Enligt Dudenhöffer är det ingen idé för GM att själva försöka väcka liv i Saab. Han anser att det är GM som har kört ett bra märke i botten.

Saab går sedan länge med förlust. Försäljningen är på tok för låg. Och det saknas pengar för att ta fram nya modeller och satsa på marknadsföring och återförsäljare, säger Ferdinand Dudenhöffer till SvD Näringsliv.

Den tyske bilexperten har desto större tilltro till tyska Opel. Dudenhöffer har störst förtroende för Opels fabrik i Rüsselsheim, de övriga fabrikerna i Bochum, Eisenach och Kaiserslautern kan däremot ligga i farozonen.

– Dessvärre är Saab idag inte mycket mer än en Opel på vilken man har klistrat märket Saab på motorhuven, säger han till SvD Näringsliv.

Sveriges andra biltillverkare, Volvo, får en något bättre prognos av Dudenhöffer som anser att Volvo har bättre förutsättningar att klara sig, trots de stora problemen. Men även för Volvo hänger det mycket på att Ford hittar en köpare, tror Ferdinand Dudenhöffer.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!