Görings Mercedes får inte säljas på Ebay

En Mercedes 540 K tidigare tillhörande Hermann Göring, ledare inom Nazityskland, är till salu. Men inte på auktionssajten Ebay, som sagt nej till annonsen.

Hermann Görings Mercedes 540 K Cabriolet B, tillverkad 1941, ska i dagsläget finnas i delar hos ett bilföretag i Florida, USA. Att få bilen i körbart skick  kostar motsvarande omkring fem miljoner kronor.

Enligt nuvarande ägare ska bilen ha tagits som krigsgods av amerikanska armén, för att senare säljas vidare till en privatperson i USA 1955. Och nu är den alltså till salu igen. Ägarna till bilen säger till nyhetsbyrån Reuters att de hoppas kunna sälja den för motsvande 40 miljoner kronor.

På auktionssajten Ebay fick objektet dock nobben, med hänvisning till varor och annonser som kan uppfattas stötande. Huruvida det var bilen i sig, med tillhörande historik, eller beskrivningen i annonsen som låg bakom beslutet är dock okänt.

En annan bil tillgörande Hermann Göring ska ha sålts på auktion i Italien 2011, och då inbringat 13 miljoner kronor, rapporterar Reuters.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!