Göteborg bäst på miljöbilar

Gröna Bilister har presenterat sin andra granskning av Göteborgs stad som miljöbilskommun. Precis som vid första granskningen får kommunen betyg nio av tio möjliga.

Med betyget nio placerar sig Göteborg i topp bland landets kommuner tillsammans med bland annat Kristianstad och Östersund. Men Göteborg rankas ändå som etta av dessa på grund av deras engagerade och breda miljöbilsarbete som fortsätter år efter år.

Göteborg utmärker sig extra positivt inom vissa områden. Bland annat genom hög andel miljöfordon i kommunens bilflotta (64 procent), i kommunens förmånsbilar (66 procent) och att alla nya förmånsbilar ska vara miljöfordon. Dessutom har de en tydlig prioritet för miljöfordon vad gäller upphandling av färdtjänst, taxi och bud.

Dock måste kommunen se till att de konventionella bilarna byts ut i högre takt än i dag om de ska hinna med det uppsatta målet på 90 procent miljöfordon innan utgången av 2008. Där är bland annat både Malmö och Östersund längre fram.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!