091024-p-böter göteborg

Göteborg vill se fler p-böter

Göteborgs kommun är inte tillfredsställda med hur många p-böter som skrivits ut och anser att de missat tiotals miljoner kronor i inkomster. Därför vill kommunen nu byta parkeringsvaktbolag.

140 000 timmar parkeringsövervakning var vad Addici skulle prestera inom Göteborgs kommun förra året. I stället presterade de endast 104 000 timmar övervakning och därmed blev inkomsten till kommunen 21 miljoner kronor mindre än förväntat.

Addici menar att antalet felparkerare i Göteborg har minskat och därmed är det naturligt att antalet p-böter också minskat, men Göteborgs trafikkontors parkeringschef hävdar motsatsen – att antalet felparkerare ökar och att antalet utskrivna p-böter därmed är för få.

Avtalet med Addici går ut vid årsskiftet och kommer inte att förnyas utan Göteborgs kommun kommer att teckna avtal med ett annat bolag som ska sköta parkeringsövervakningen.

Pengarna som Göteborgs kommun får in via felparkeringsavgifter används till underhåll av stadens gator och vägar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!