Göteborgs-bussar underkända

När trafikpolisen i Göteborg kontrollerade 21 stadsbussar mellan måndag och tisdag fick samtliga tas ur trafik direkt. Anledningen var att alla kontrollerade bussar hade tekniska fel, varav två fick körförbud.

Trafikpolisens kontroll på Åkerplatsen i Göteborgs centrum, Eketrägatan på Hisingen, vid Torslandakrysset och på Gamlestadstorget gav ett dystert facit. Alla kontrollerade bussar fick tas ur trafik för tekniska fel medan den 21:a inte ens var godkänd för yrkesmässig trafik och fick körförbud.

 – Resultatet av kontrollerna är väldigt nedslående. Standarden är inte ett dugg bättre än tidigare, säger Mats Berndtzon, biträdande chef för trafikpolisen i Göteborg till Göteborgs-Posten.

 Bland de tekniska bristerna märktes bland annat bränsleläckage, defekta brandsläckare och klämskydd. Flera bussar saknade nödhammare och på en buss kunde föraren inte se backspegeln på grund av vattenånga på sidorutan.

 Den buss som hade körförbud utan att bussbolaget visste om det fick sällskap i bussgaraget av en till buss. Den fick körförbud på en gång efter att polisen upptäckt att ett av bakdäcken var så slitet att korden syntes på flera ställen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr