101109-gran turismo 5

Gran Turismo 5 kommer 30 november – hoppas vi

Det har snart gått tre år sedan Gran Turismo 5 Prologue släpptes och alla PS3-användare har spänt väntat på det skarpa spelet – men förgäves. Nu sägs det officiella releasedatumet ha läckt ut – 30 november.

Undertecknad har tröttnat på Gran Turismo 5 redan långt innan spelet släppts. Anledningen är de ofantligt många förseningar spelet har råkat ut för. Det var i mars 2008 som den numera genomtråkiga Prologue-versionen släpptes och sedan dess har Playstation 3-användarna suttit som på nålar – snart kommer den skarpa versionen, trodde man.

Alla ihärdiga har slitits mellan förhoppning och besvikelse när det ena releasedatumet efter det andra passerat förbi – utan att spelet dykt upp.

För bara ett några veckor sedan kom det uppgifter att spelet skulle släppas 3 november, men det känner vi alla till att så blev inte fallet. Nu har det för femtioelfte gången kommit ett nytt datum och denna gång sägs det vara Sonys officiella som har läckt ut. Det nya datumet är 27 november för USA och 30 november för Europa.

Något som styrker dessa datum är att spelets utvecklare, Kazunori Yamauchi, för en vecka sedan sa att spelet har gått guld – vilket för de insatta betyder en endaste sak, nämligen att skivorna med spelet håller på att tryckas.

30 november eller inte… vågar man hoppas? Kanske säkrast att vänta tills det att Sony väljer att gå ut med ett datum.

Nedan en av många trailers för spelet. Fler hittar du på YouTube.

Ladda ner flash för att
   använda tvspelaren.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer