090709-grand-bentley

Grand Bentley lanseras i augusti

Lanseringen av den helt nya Bentleyn som i dagsläget kallas Grand Bentley rycker allt närmre. Nu bekräftar Bentley att den stora lyxkryssaren ska visas den 16 augusti och passar samtidigt på att ge oss ytterligare en smygtitt.

 På Pebble Beach Concours D'Elegance i Monterey, Kalifornien den 16 augusti visas en helt ny Bentley-modell. Passande nog sammanfaller lanseringen med Bentleys 90-årsfirande. Bentleys nya bil är fortfarande relativt anonym – den har inte fått något namn och ännu och det är dessutom oklart exakt vad det är för typ av bil. Den kan med fördel ses som efterträdaren till den numera utdaterade Arnage, men om den växer, krymper, blir lyxigare eller sportigare återstår att se.

I denna andra smygtitt får vi för första gången en skymt av bakdelen. Vinkeln på C-stolpen och den böljande linjen som löper längs med bilens skuldra säger oss att den nya Bentleyn sannolikt blir en rymlig fyradörrarssedan med stort bagageutrymme. Framtill ser vi den klassiska Bentley-fronten med upprest och framskjuten grill prydd av ”The Flying B”. Brittiska motormagasinet CAR har fått på en serie bilder som uppges visa nya Bentleyn helt omaskerad i fabriken i Crewe. Hoppa över till CAR för att se bilderna. Hängivna Bentley-älskare varnas dock – vid första anblick påminner fronten med sina dubbla runda strålkastare mer om den bespottade Jeep Compass än en blåblodig brittisk gentleman.

Bilen går fortfarande under det interna namnet Project Kimberley, eller det mer officiella ”Grand Bentley”. Det är inte helt bekräftat vilken motor som får äran att tjänstgöra, men det mesta tyder på att det återigen blir den nu 50 år gamla 6,75-liters V8-motorn som får ta på sig uppdraget. Bentley sägs ha en helt ny version av den gamla trotjänaren som ska leverera inte mindre än 550 hästkrafter och 1 100 Nm.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!