090721-bentley-teaser

Grand Bentley rycker närmare

Den 16 augusti får vi se hela bilen. För närvarande får vi nöja oss med ytterligare en smygtitt på Grand Bentley – den bästa smygtitten hittills.

På Pebble Beach Concours D'Elegance i Monterey, Kalifornien den 16 augusti begår en helt ny Bentley-modell premiär. Bilen går än så länge under arbetsnamnet Grand Bentley, eller det interna Project Kimberley. Bilen är en förhållandevis välbehållen hemlighet, bortsett från de bilder CAR Magazine lyckades knäppa på den färdiga bilen i fabriken i Crewe. En ny så kallad teaserfilm ger oss ytterligare en titt på bilen som ska markera Bentleys 90-årsjubileum.

I det nya videoklippet Dirk van Braeckel, Director of Design and Concepts, lite om den kommande bilen. van Braeckel berättar bland annat att Bentleys kunder har efterfrågat en ”förarens bil”. Kanske innebär det att vi kan vänta oss en körgladare Bentley. van Braeckel säger också att det har varit viktigt för Bentley att se tillbaka och inspireras av gamla modeller, samtidigt som designen ska vara modern. Exempel på det gamla arvet ser vi inte minst på de karaktäristiska strålkastarna som syns i detalj i filmen.

Läs allt om den nya Bentley via länkarna nedan.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!