0900702-gtbycitroen-london

GTbyCitroën chockar verklighetens London

När GTbyCitroën designades av Takumi Yamamoto var det bara tänkt att den skulle köras i TV-spelet Gran Turismo 5. Riktigt så blev det inte. Nyligen kunde intet ont anande London-bor se monsterbilen rulla genom staden.

 Tisdagen den 23 juni var det förmodligen många London-bor som inte kunde tro sina ögon. Citroëns uppmärksammade konceptbil GTbyCitroën ska visas på kommande helgs Goodwood Festival of Speed och som en försmak valde Citroën att låta den monsterlika bilen köras genom Londons innerstad. Bilen visades för första gången på förra årets Parissalong och många drogs till Citroëns monter för att bevittna den stora och egensinnigt designade bilen. När GTbyCitroën nu har förflyttats till verkligheten ser den om möjligt ännu mer imponerande ut. I London-trafiken sticker den minst sagt ut med sina konstiga former och extrema proportioner. I filmklippet nedan kör GTbyCitroën samma sträcka som kan köras i Gran Turismo 5 – genom Piccadilly Circus, Regent Street, Trafalgar Square och förbi Buckingham Palace.

Konceptbilen GTbyCITROËN är hela 4,96 meter lång, 2,08 meter bred och 1,09 meter hög. Med andra ord lång, bred och extremt låg. När konceptet skapades var det förmodligen ingen på Citroën som hade några tankar på att sätta bilen i produktion, därför togs svängarna ut ordentligt. Men gensvaret från publiken blev enormt och Citroën uppges nu ha tänkt om. I våras berättade Citroëns produktchef Vincent Besson att det fanns planer på att sätta bilen i produktion, om än en mycket begränsad sådan. Max 20 bilar. Nu har brittiska Autocar talat med högt uppsatta källor inom Citroën som avslöjar att projektet har fått grönt ljus. Sex bilar ska byggas. Prislappen uppskattas hamna omkring 14 miljoner kronor. Det kanske mest spännande av allt är att Citroën-källan säger att i princip alla detaljer från konceptbilen ska följa med till produktionsbilen.

En stor fråga återstår dock, och det är vilken motor som ska driva ekipaget. Produktchefen Besson har tidigare talat om en stor V8 från antingen Ford eller GM. Vilken motor det än blir får vi hoppas att den blir lika skönsjungande som konceptbilens. Titta och lyssna på filmklippet nedan!

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!