081218-gtbycitroen-produktion

GTbyCitroën på väg mot verkligheten

På Parissalongen i oktober drog Citroën blickarna till sig med ett udda koncept kallat GTbyCitroën. Det kanske märkligaste var att bilen aldrig skulle kunna köras, annat än i ett TV-spel. Nu rapporterar fransk media att Citroën har tänkt om – TV-spelet kan bli verklighet.

På Parissalongen i höstas visade Citroën en bil som inte såg ut som någon annan. Tillsammans med utvecklarna bakom Playstation-spelet Gran Turismo hade Citroën tagit fram en konceptbil som var bland det värsta på senare år. Förklaringen till varför Citroën visade en så pass verklighetsfrämmande konceptbil var enkel, bilen skulle aldrig köras i verkligheten. Enda stället där den vita besten kan köras är i TV-spelet Gran Turismo. Än så länge.

Enligt fransk media har Citroën planer på att sätta bilen i begränsad produktion. Citroëns nye designchef Jean-Pierre Ploué har tidigare indikerat att konceptbilen kan komma att utgöra grund för en framtida sportbil från Citroën. Men nu verkar det som att det kan komma en produktionsbil som ser ut precis som konceptet GTbyCitroën. Om så blir fallet är det dock endast i väldigt begränsad omfattning, det talas om en produktion på 20 bilar totalt.

Det är inget sagt om vilken drivkälla den eventuella produktionsbilen ska få. I Gran Turismo drivs bilen av vätgas, så lär dock inte fallet bli när bilen tar klivet över till verkligheten. Kanske är en dieselhybridlösning mer troligt.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!