090417-haldex-order-vw

Haldex får rekordorder värd 4,5 miljarder

Det är inte bara dystra miner inom fordonsindustrin. För Haldex Traction är framtiden tryggad sedan man nyligen tecknat en rekordstor order från Volkswagen. Den nya ordern, som är värd 4,5 miljarder kronor, är den enskilt största i det svenska företagets historia.

På torsdagen kom ett glädjande besked från Landskrona. Volkswagen har valt Haldex som leverantör av fyrhjulsdriftssystem till sin nya modulära plattform som går i produktion 2012. Haldex ska förse VW med generation fem av fyrhjulsdriftskopplingar. Den femte generationen är speciellt framtagen för att möta framtida krav på vikt, kostnad och bränsleförbrukning. Ordern är den största i företagets historia och är värd 4,5 miljarder kronor över sju år.

Fyrhjulsdriftssystemet kommer att tillverkas och levereras från Haldex anläggning i Landskrona. Haldex har tidigare tvingats varsla delar av personalen och den nya storordern innebär att risken för nya varsel minskar. Haldex vd Joakim Olsson säger dock till Nyhetsbyrån SIX att den nya ordern inte medför nyanställning av personal.

– Som det ser  ut idag så kommer vi att jobba med den nuvarande personalstyrkan. I alla fall under den här närmaste tiden. Vad det handlar mycket om nu fram till 2012 blir ju ytterligare produktutveckling, förfining och introduktionen, säger Olsson till Nyhetsbyrån SIX.

Haldex utvecklar många olika komponenter till fordonsindustrin. Bland annat hydrauliska driv- och lyftsystem till entreprenadmaskiner, bromssystem för lastbilar, bränslematarpumpar och mycket annat, men mest kända är de för sina elektroniska fyrhjulsdriftsystem till personbilar.

Läs mer

TV-TV

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!