Foto: Kerstin Ericsson

Halkan medför olyckor i hela landet

Det är halt på flera håll, och rapporter om bilolyckor runt om i landet har strömmat in under dagen. Polisen avråder från bilkörning i norra Sverige.

Det plötsliga vintervädret överraskade många – under dagen har det kommit in rapporter om ett stort antal olyckor i hela Sverige. I Alingsås skadades två personer allvarligt när de kastades ur sin bil efter att ha kört av vägen, i Malexander fick en person klippas loss efter att ha kört in i ett träd, och i Norrtälje avled två personer natten till söndagen när deras bil fattade eld efter att de kört genom ett vägräcke. Även i Dalarna och Västerbotten har bilar kört av vägen.

Polisen har uppmanat allmänheten att låta bilen stå, framför allt i Västerbotten. Och vintervädret verkar inte avta –Just nu varnar SMHI för besvärligt väder över stora delar av östkusten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!