Han har varit på bilresa i 23 år

Har du mycket semester kvar men slut på idéer? Då kan du göra som tysken Günther Holtorf som gav sig ut på en resa 1989 som fortgår än i dag, 23 år och nära 130 000 mil senare.

Günther Holtorf och hans fru Christine bestämde sig för att ge sig ut på en 18 månaders resa runt i Afrika i sin Mercedes Geländewagen. Hustrun Christines sista önskan när hon gick bort 2010 var att Günther Holtorf skulle fortsätta resan, en önskan han uppfyller än i dag.

 23 år efter att resan började är Günther fortfarande ute och reser i ”Otto” som han döpt sin reskamrat till. Bilen som klarat hela resan har dessutom gjort det utan att gå sönder mer än någon enstaka punktering och vanliga slitdelar.

 – De största kostnaderna när man reser är mat och boende och vi hoppar över bägge eftersom vi lagar mat och sover i bilen, säger Günther Holtorf.

 Utöver att ha korsat Afrika har den nu 74-årige tysken korsat både Nord- och Sydamerika, oroshärdar och Nepal. Nästa år hoppas han kunna pensionera sig från resorna och donera Otto till Mercedes-museet i Stuttgart.

Delar av resorna kan du ta del av i klippet nedan.

Vill du läsa mer om hur det är att äga en Mercedes Geländewagen gör du rätt i att följa Teknikens Världs testchef Hans Hedbergs artikelserie där han har just en Geländewagen som tillfällig tjänstebil. Start i nummer 16 som finns i butik nu!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!