Häng med världens snabbaste suv, Range Rover Sport SVR, runt Nürburgring

Vad är det du skulle tänkas värdesätta vid köp av en ny suv? Markfrigång? Körekonomi? Nej, varvtider kring Nürburgrings nordslinga förstås. Och snabbast är nu Range Rover Sport SVR. Åtta minuter och 14 sekunder.

Man kan tycka vad man vill om det, men faktum är att varvtider kring ”det gröna helvetet”, Nürburgrings nordslinga, har blivit ett etablerat mått för jämförelser av prestandamodeller i bilbranschen. Många är de företag som har egna testcenter vid Ringen, ännu fler som testar där ändå. Och varvtiderna är helt klart ett subjekt för officiella pressreleaser.Senast i raden att skryta om sina Nürburgringförehavanden är brittiska Land Rover. Som tagit med sin nya prestandaversion av Range Rover Sport, kallad SVR, till Tyskland. Bilen som har 550 hästkrafter lyckades sätta en tid på åtta minuter, 14 sekunder. En sekund långsammare än Mercedes C 63 AMG (8:13), men en sekund snabbare än BMW 1-serie M Coupé (8:15). Land Rover säger själva att bilen är i produktionsversion, men i filmen ovan ser vi att den i alla fall har blivit utrustad med bur – ifall något skulle gå snett.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!